Miestų partnerių veiklos

Spalio 23-26 dienomis vyko Ukmergės rajono ir miestų partnerių Mariestad (Švedija) bei Podolės Kameneco ( Ukraina) savivaldybių organizuojamo “Darnaus miestų vystymosi” projekto veiklos. Kiekvieną savivaldybę atstovavo dvi mokyklos, Ukmergę - Antano Smetonos bei Jono Basanavičiaus gimnazijos.

Keturias dienas III a klasės mokiniai Elzė Kazlaitė, Danielė Valiaugaitė, Roman van Stee, Naglis Tiškevičius, Titas Troška ir Radvilas Bliukis bei mokytojai Daiva ir Kastytis dalyvavo online susitikimuose, kurių metu demonstravo video ir skaidrių pristatymus, diskutavo apie mitybą, sportą, laisvalaikį, einamuosius įvykius šalyje ir mieste. Mūsų komanda pristatė dvi temas: sportą - formalų, neformalų ir patyriminį mokymą - bei einamuosius įvykius šalyje ir Ukmergėje. Buvo kalbėta apie kibernetines atakas mokyklose ir darželiuose, švietimo reformas bei mūsų sporto žvaigždžių R. Meilutytės, D. Rapšio, šešiolikmetės breiko šokėjos D. Banevič  bei muaitai jaunimo čempionų M. Bazytės ir R. Didikos pasiekimus.

Projekto metu dar kartą įsitikinome, kiek daug dalykų vienija jaunimą Lietuvoje, Švedijoje ir Ukrainoje. Vertiname nacionalinius patiekalus, bet  mūsų virtuvei įtakos turi pasaulinės tendencijos: mėgstame italų, kinų, japonų bei amerikiečių maistą. Laisvalaikį leidžiame taip pat.  Švedai aktyviau sportuoja, populiarios žiemos sporto šakos- ledo ritulys, slidinėjimas, o lankymasis sporto klubuose yra dvigubai pigesnis negu pas mus. Sužinojome, kaip gyvena ukrainiečiai karo metu, kad esant pavojui pamokas tęsia mokyklos rūsyje. Džiaugiamės, kad nepaisydami sudėtingų sąlygų šalyje, Ukrainos žmonės stengiasi gyventi įprastą gyvenimą.

Buvo smagu dalyvauti projekte, pasidalinti žiniomis ir įžvalgomis. Tikimės tolesnio sėkmingo bendradarbiavimo.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos