Edukacinė kelionė į Vilnių

Ia bei Id klasių gimnazistai vyko į edukacinę kelionę, į Vilnių. Pirmokai lankėsi bene žinomiausiuose Vilniaus pastatuose: nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje ir Lukiškių kalėjime.

Moksleiviai sužinojo, kad rūmai pastatyti 1958 metais, o oficialiai atidaryti 1963 m. Tai buvo pirmasis pastatas Baltijos šalyse, suprojektuotas ir pastatytas išskirtinai bibliotekai. Bibliotekos darbuotojos supažindino su įvairiomis bibliotekos erdvėmis: dirbtuvėmis PATS SAU, garso įrašų studija (labai patiko!), kino sale, medijų dirbtuvėmis, muzikavimo erdve ir kitomis bibliotekos teikiamomis paslaugomis. Lankėsi parodoje „URBS: žmonės ir knygos“. Čia Vilnius pristatomas, kaip svarbiausias knygų spaudos ir sklaidos centras Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje. Parodoje atskleidžiami svarbiausi Vilniaus ankstyvųjų laikų spaudos įvykiai, eksponuojamos knygos nuo XVI a.

Gimnazistai lankėsi buvusiame Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime. Gidės papasakojo jo istoriją. Tai buvo viena seniausių įkalinimo įstaigų Lietuvoje. Lukiškių kalėjimo pastatas pastatytas 1902 m., pradėtas naudoti 1904 m. (tuo metu buvo moderniausias kalėjimas visoje Rusijos imperijoje). Moksleiviai vaikščiojo po paslaptingą, išskirtine atmosfera kerinčią teritoriją, kalinių kameras, kur iki šiol galima matyti originalius interjero elementus – plyteles ir dekoracijas, išgirdo įdomiausių istorijų apie kalinčių nuteistųjų gyvenimo sąlygas bei kasdienybę.

Likusį laiką moksleiviai praleido Vilniaus senamiestyje: Pilies g., Tymo turgelio bei Užupio turgaus teritorijose.

Grįžtant namo skambėjo moksleivių dainuojamos dainos, juokai. Kelionės metu abiejų klasių moksleiviai labiau susipažino ir susidraugavo.

Auklėtojų – Neringos Kašelynės ir Snaiguolės Pocienės - gimnazistai nenuvylė – tai žingeidūs, komunikabilūs, linksmi, punktualūs gimnazistai.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos