„Skaitau – jaučiu – kuriu“

  • Paskelbė : Adolfas Girdžiūna
  • Paskelbta: 2022-12-12
  • Kategorija: Renginiai

Ukmergės Antano Smetonos gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos kvietė gimnazistus pabandyti  atskleisti  įvairius pojūčius, pavaizduotus skaitytose knygose. Ką galime pamatyti ar užuosti, išgirsti ar paliesti, kai skaitome knygą?  Gimnazistai, pasirinkę perskaitytą knygą, pabandė interpretuoti ir pateikti rezultatą. Gimnazistų darbų parodą galime apžiūrėti III gimnazijos aukšte – pačių įvairiausių kūrinių ištraukas prisiminėme. Ir J.Kunčino romane „Tūla“ –varškės ir obuolių pyragą, ir V.Mykolaičio- Putino  „Altorių šešėly“ seminaristų vaisinimąsi pončkomis, M.Prusto aprašytus pyragaičius, A.Baranausko poemoje - kvapų įvairovę, Egziupery  - planetą Žemę, garsus iš G. Orvelo „Gyvulių ūkio“, V. Goldingo „Musių valdovo“ ir kitų knygų.

Gimnazistai per ilgąją pertrauką galėjo išgirsti ne tik ištrauką iš knygos, bet ir paragauti kai kurių skanėstų, J.V.Getės Fausto  jaunystės (išminties) eliksyro.

Kadangi 2022-ieji paskelbti Jono Meko metais, pažymint avangardinio kino kūrėjo ir kino kritiko, rašytojo ir poeto 100-ąsias gimimo metines, tai šį renginį jam ir skyrėme.  J. Meko knygos „Laiškai iš Niekur“ citatos – mintys kviečia susimąstyti, nes J. Meko laiškai – tai ne filosofiniai klaidžių minčių labirin­tai, o labai gyvenimiški pamąstymai, tiesiog užrašytos savos mintys, nebi­jant suklysti.

Dar vienas „Knygų savaitės“ renginys vertė susimąstyti, kad gera Šv.Kalėdų laukti su knyga.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos