Organų donorystė ir transplantacija - dovanotas gyvenimas

  • Paskelbė : Adolfas Girdžiūna
  • Paskelbta: 2022-10-13
  • Kategorija: Renginiai

Kasmet spalio antrąjį šeštadienį minima Pasaulinė organų donorystės ir transplantacijos diena, siekiant informuoti žmones apie donorystės tikslus.  Organo transplantacija – tai gydymo būdas, kai joks kitas metodas nebepadeda beviltiškam ligoniui pasveikti. Kai kuriems  - tai galimybė išsilaisvinti iš varginančių ir būtinų gydymo procedūrų, kitiems – tai vienintelė viltis toliau gyventi. Dėka organų donorystės  vieno žmogaus netektis gali suteikti naują viltį  net 7 ligos išvargintiems pacientams.

Spalio mėn. 12 d Ukmergės Antano Smetonos gimnazijoje lankėsi Nacionalinio transplantacijos biuro specialistės Laura Bilinskytė  ir Kotryna Čaikauskaitė. I – III g. klasių mokiniams skaitė paskaitą apie organų donorystę ir transplantaciją, kurioje gimnazistus supažindino su  organų donorystės ir transplantacijos procesu, rezultatais, teisine baze – reglamentuojančia proceso veiklą, paneigė mitus apie donorystę, papasakojo keletą sėkmės istorijų.

Pamoka buvo ne tik įtraukianti, bet ir verčianti susimąstyti apie amžinąsias vertybes, gyvenimo trapumą, fizinį ir dvasinį skausmą, kančios svorį beviltiškoje situacijoje, kai šalia serga artimas žmogus arba mažas vaikas, ir koks tai jausmas, kai atsiduriama tarp gyvybės ir mirties.
 Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Vida Peldžienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos