LINKSMAI, IŠRADINGAI, TURININGAI

  • Paskelbė : Adolfas Girdžiūna
  • Paskelbta: 2023-03-30
  • Kategorija: Konkursai

Kovo 25 d. gimnazijos I-ųjų klasių mokinių komanda  jau ketvirtą kartą dalyvavo LR(U)KMA  organizuojamoje Lietuvos pagrindinio ugdymo mokyklos 8-9 kl. mokinių užsienio (rusų) kalbos olimpiadoje  ,,LINKSMAI, IŠRADINGAI, TURININGAI“. Šįkart olimpiada vyko Pumpėnų gimnazijoje (Pasvalio raj.). Į ją susirinko 12 komandų iš Mažeikių, Šiaulių, Šakių, Šilalės, Panevėžio, Pasvalio mokyklų.

Mūsų gimnazijai atstovavo Miglė Griškevičiūtė (Ic), Arminas Tamošaitis (Id) ir Viltė Žliobaitė (Ib). Mokiniai atliko penkias užduotis žodžiu ir raštu. Kaip visada, užduotys buvo įdomios ir linksmos.

Užduotys buvo parengtos remiantis antrosios užsienio kalbos Bendrąja programa, dalykų integracija (lietuvių kalba ir literatūra, geografija, istorija). Vertinant komandas buvo atsižvelgiama į kalbos taisyklingumą, užduočių atlikimo originalumą.

Reflektuojant olimpiados dalyviai paminėjo, kad buvo įdomu, kad kai kurias užduotis atliekant reikėjo drąsos, išmonės, žinių. Taip pat dėkojo Pumpėnų gimnazijai už šiltą priėmimą. Kiekvienas dalyvis gavo padėką ir dovanėlę.

Miglė, Viltė ir Arminas laimėjo garbingą III vietą. Sveikiname!

Mokytoja Snaiguolė Pocienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos