„Mini Lietuva“

  • Paskelbė : Adolfas Girdžiūna
  • Paskelbta: 2024-09-24
  • Kategorija: Renginiai

Rugsėjo 20-ąją kuriamą Ukmergės miniatiūrų parką „Mini Lietuva“ aplankė ir natūralioje gamtinėje aplinkoje sukurtą Lietuvos žemėlapį įvertino iš visos Lietuvos atvykę geografijos mokytojai – Lietuvos geografijos mokytojų asociacijos (LGMA) nariai.

Geografijos mokytojams buvo smalsu apžiūrėti šį objektą, kuris trumpai pristatomas 9 ir 6 klasės geografijos vadovėliuose nagrinėjant temą „Kintantis Lietuvos miestų vaizdas“, kur „Mini Lietuva“ parkas Ukmergėje paminėtas kaip aktyvaus laisvalaikio ir rekreacinė erdvė.

Apie 170 žmonių miniatiūrų parke surado savo atstovaujamas savivaldybes, trumpam stabtelėjo šalia jų, o į dangų pakeltas dronas šią akimirką įamžino.

„Ši nuotrauka pasklis plačiai po šalį, miestus ir miestelius, socialinius tinklus, apie „Mini Lietuvą“ sužinos ne tik kiekvienas geografijos besimokantis moksleivis, kiekviena mokykla, bet ir kiekvienos savivaldybės valdininkai, priimantys sprendimus. Labai tikiuosi, kad tai juos paskatins greičiau pagaminti savo savivaldybes reprezentuojančių objektų maketus-miniatiūras ir taip užpildyti šiuo metu vis dar tuščias parko erdves. Juk kol kas čia yra tik du eksponatai – Ukmergės rajone esančio Antano Smetonos dvaro ir Jonavos Jonavos Skarulių Šv. Onos bažnyčios maketai,“- sakė LGMA prezidentas Rytas Šalna.

Į Ukmergę atvykusius LGMA atstovus pasitiko tarpukario laikų personažai, kuriais Ukmergės kraštas ypatingai didžiuojasi: pirmasis Lietuvos prezidentas Antanas Smetona (Ukmergės A. Smetonos gimnazijos direktorius Adolfas Girdžiūna) ir jo žmona Sofija Smetonienė (Ukmergės A. Smetonos gimnazijos mokytoja metodininkė Dalia Vaičiūnienė). Atvykusius svečius pasveikino Ukmergės rajono savivaldybės meras Darius Varnas, Lietuvos Respublikos Seimo narys Algirdas Sysas, Ukmergės rajono savivaldybės vicemeras Eugenijus Kuodelis, Tarybos narė, Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų komiteto pirmininkė Indrė Kižienė ir kt.

Ukmergės rajono savivaldybės informacija

Dainiaus Vyto nuotraukos

 

Nuotraukos:
Dainius Vytas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas