Chorų šventė „Dainuoju Lietuvą kaip džiaugsmą“

  • Paskelbė : Adolfas Girdžiūna
  • Paskelbta: 2024-04-15
  • Kategorija: Renginiai

Balandžio 12 d. pavakarę gimnazijoje skambėjo dainos – vyko tradicinė, muzikos mokytojos Jūratės Martinkutės organizuojama, 15 – oji chorų šventė „Dainuoju Lietuvą kaip džiaugsmą“. Šiemet ji skirta paminėti Dainų šventės šimtmetį ir prezidento Antano Smetonos 150 – ąsias gimimo metines.

Chorų šventėje dalyvavo Biržų „Saulės“ gimnazijos mišrus jaunimo choras „Solis Ortus“ (vadovė Danguolė Kazakevičienė, koncertmeisterė Liudmila Ross), Prienų „Žiburio“ gimnazijos mišrus jaunimo choras (vadovė Roma Ruočienė), Molėtų gimnazijos mišrus jaunimo choras „MG“ (vadovė Rūta Vekerotienė) ir Ukmergės Antano Smetonos gimnazijos mišrus jaunimo choras (vadovė Jūratė Martinkutė, koncertmeisterė Daina Kriaučiūnienė). Šventė prasidėjo J. Naujalio ir Maironio „Lietuva, brangi“, o baigėsi „Kur giria žaliuoja“ – tradicinėmis dainų švenčių dainomis. Skambėjo ir šiųmetės, šimtmetį švenčiančios Dainų šventės dainos. Gimnazistų bendravimą pratęsė smagios dūzgės vidiniame gimnazijos kiemelyje.

Chorų šventė sulaukė garbių svečių: Ukmergės rajono savivaldybės mero D. Varno, administracijos direktorės I. Pračkailės, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo V. Kalino, vyriausios specialistės I. Krikštaponienės, buvusios gimnazijos direktorės L. Dzigienės.

Rengti chorų šventes idėja kilo 2005 metais, nes mokiniams svarbu koncertuoti ne tik savo mokykloje, bet gebėjimus parodyti ir didesniam ratui chorinės muzikos mylėtojų. Pirmosiose šventėse dalyvavo gausus būrys Ukmergės rajono mokyklų chorų, ėmė formuotis tradicijos: tai ne konkursas, ne varžytuvės, o tiesiog smagus pasibuvimas, bendrų dainų pasidainavimas, žaidimai, žinių konkursai. Dideles permainas į rajono chorų šventę įnešė 2012 m. vykusi respublikinė Moksleivių dainų šventė. Jos metu susitiko trijų chorų, Biržų „Saulės“, Prienų „Žiburio“ ir Ukmergės Antano Smetonos gimnazijų, vadovės, dirigavusios šventėje. Taip gimė ne tik Romos, Danguolės ir Jūratės, bet ir chorų draugystė. Kiek vėliau bičiuliautis pradėjome ir su Molėtų gimnazijos choru.

Gyvenimas patvirtina, kad jei jaunimas pradeda dainuoti mokykloje, meilė dainai išlieka visą gyvenimą.

Dėkojame šventės rėmėjams: Ukmergės rajono savivaldybei bei Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo direktorei Angelei Andrikonienei.

Nuotraukos mokytojos Jolitos Šlepetienės

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos