IVa ir IVc išvyka į Lenkiją

  • Paskelbta: 2021-11-18
  • Kategorija: Renginiai

         Lapkričio 12-14 dienomis IVa ir IVc klasių mokiniai kartu su auklėtojomis Ramute Gilvydiene ir Daiva Vaišviliene vyko į Lenkiją.

          Pirmiausia stabtelėjome sostinėje Varšuvoje. II pasaulinio karo metu miestas beveik visiškai buvo sugriautas - liko tik apie 20 % pastatų. Dabartinis senamiestis, kurį su malonumu apžiūrėjome, atstatytas po karo. Aplankėme Koperniko mokslo centrą - čia daugelį eksponatų galima paliesti ir išbandyti patiems. 20 tūkst. kvadratinių metrų teritorijoje nėra jokių gidų ar popierinių bukletų.

         Tos pačios dienos vakare pasiekėme Veličkas, o iš ryto apžiūrėjome druskų kasyklas, įtrauktas į UNESCO pasaulio kultūros paveldo sąrašą. Nusileidome į 135 m gylį, kur suformuota 2 km ilgio trasa. Ekspozicija supažindina su druskos kasybos istorija ir sunkiu kalnakasių darbu. Pats gražiausias šių kasyklų kūrinys – Palaimintosios Kingos koplyčia, kurioje viskas padaryta iš druskos.

         Po pietų apžiūrėjome karalių ir bažnyčių miestą Krokuvą, alsuojantį istorija. Miestas dažnai vadinamas „Lenkijos deimantu“, žavintis lankytojus nuostabiomis bažnyčiomis, Vavelio katedra bei kriptose palaidotais monarchais, nepriklausomybės kovų didvyriais bei poetais.

         Trečiąją dieną apsilankėme buvusioje Aušvico koncentracijos stovykloje. Dabar ten įkurtas muziejus, kuriame šalia istorinių nuotraukų ir triaukščių gultų eksponuojami iš buvusių kalinių atimti asmeniniai daiktai.

           Iš tiesų buvome išsiilgę kelionių, tad ši išvyka visiems buvo įsimintina ir smagi.

Autorius:
Ramutė Gilvydienė

Nuotraukos:
Daiva Vaišvilienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos