Tyrinėjimo menas: mokomės bendruomenėje

  • Paskelbė : Adolfas Girdžiūna
  • Paskelbta: 2021-10-18
  • Kategorija: Pranešimai

Programa „Tyrinėjimo menas: mokomės bendruomenėje“

Šiemet Ukmergės Antano Smetonos gimnazija pradėjo dalyvauti programoje „Tyrinėjimo menas: mokomės bendruomenėje“, kuri  skirta atskleisti ir ugdyti mokinių ir mokytojų kūrybingumą, kritinį mąstymą, kitas kompetencijas.

 Programą „Tyrinėjimo menas: mokomės bendruomenėje“ įgyvendina asociacija „Kūrybinės jungtys“. Asociacijos „Kūrybinės jungtys“ strategiją remia Lietuvos kultūros taryba. Programa yra Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos vykdomo Kultūrinės edukacijos sistemos modernizavimo projekto dalis.

Pirmieji du programos susitikimai vyko Kaune ir Vilniuje, kuriuose dalyvavo už programos vykdymą gimnazijoje atsakingi asmenys: direktoriaus pavaduotoja ugdymui Giedrė Paknienė, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Vitalija Žiupkienė, atsakinga už veiklas su mokiniais, ir dorinio ugdymo mokytoja Ramutė Sakalauskienė, atsakinga už veiklą su mokytojais.

Trečiasis susitikimas vyko spalio 13 d. Gimnazijoje lankėsi kūrėjai aktoriai Eimantas Bareikis ir Karolina Žernytė. Jie mokinių grupei ir mokytojams pristatė projekto veiklas, suplanavo artimiausius susitikimus, susitiko su gimnazijos administracija.

Kūrėjai kartu su mokytojų ir mokinių komandomis spręs konkrečius mokymosi iššūkius, kurs atvirumu, pasitikėjimu, bendruomeniškumu pagrįstą mokymosi kultūrą. Išbandys dalykų integravimu, tyrinėjimu ir problemų sprendimu pagrįstus ugdymo metodus, ieškos naujų mokymosi erdvių.

 Laukia įdomi, kupina iššūkių veikla.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos