Nepriklausomybės atkūrimo diena

  • Paskelbė : Adolfas Girdžiūna
  • Paskelbta: 2022-03-16
  • Kategorija: Renginiai

Kovo 11 – osios minėjimas šiemet tarsi įgijo kitą prasmę. Rinkdamiesi į šiai valstybinei šventei skirtą renginį, mintimis buvome su Ukraina, šalimi kovojančia už savo laisvę. Gimnazistų choro (vad. Jūratė Martinkutė) atlikta ukrainietiška daina ir istorijos mokytojos Daivos žodžiai jaudino: „Ankstų vasario rytą mes pabudome jau kitokiame pasaulyje [...] Kaip niekad supranti, kad gyventi laisvoje šalyje gali būti didelė prabanga. Kaip niekad aišku, kad jei šalyje nevyksta karas - didelė laimė. 32 - ąjį kartą švęsdami valstybės gimtadienį, įvertiname, kad mažutei šaliai, tai didžiulis laimėjimas [...] Žinau, kiekvienas iš mūsų stipriai palaikome Ukrainą ir labai vertiname taiką. Todėl didžiuokimės, kad galime švęsti taikoje savo valstybės šventę“.

Tad didžiavomės ir šventėme klausydamiesi choristų, ansambliečių, solisto Rusniaus atliekamų dainų, gėrėjomės gimnazistais šokėjais. Valstybinės šventės proga padėkota iniciatyviems gimnazistams, jiems įsegti gimnazijos ženkleliai – klasių seniūnams, mokinių tarybos nariams, mokinių mokomųjų bendrovių prezidentams, mokiniams dalyvaujantiems gimnazijos meninėje bei kultūrinėje veikloje.

Dėkojame renginio vedėjams Elzei ir Dovydui, šventės fotografei, dailės mokytojai Jolitai, gimnazisto Danilos Biriukov tėčiui už paramą įsigyjant ženklelius su gimnazijos logotipu.

Šventę filmavo Jolita Šlepetienė

https://youtu.be/p7jKsdwkXmE

Nuotraukos:
Jolita Šlepetienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos