,,Metų gimnazistė” - abiturientė Gerda Kapočiūtė

  • Paskelbė : Adolfas Girdžiūna
  • Paskelbta: 2023-07-15
  • Kategorija: Didžiuojamės

Ketveri metai gimnazijoje - labai greitai prabėgantis laikas, kuris atneša ir džiugių, ir iššūkių kupinų akimirkų. Šį teiginį gali patvirtinti abiturientai, kurie, rodos, dar neseniai žengė pro gimnazijos duris tokie nedrąsūs, o dabar, sėkmingai baigę egzaminų sesiją, jau kelia sparnus į platųjį pasaulį. Beliko tik keletas malonių gimnazijos pabaigtuvių akimirkų. Viena jų - tradiciniai „Metų gimnazisto“ rinkimai. Ukmergės Antano Smetonos gimnazijos bendruomenės iniciatyva komisija, kurią sudaro mokinių, mokytojų ir tėvų atstovai, išanalizavusi pateiktas kandidatų anketas, išrinko nugalėtoją. ,,Metų gimnaziste 2023” tapo abiturientė Gerda Kapočiūtė. 

Atėjusi iš ,,Šilo” progimnazijos Gerda iškart įsiliejo į gimnazijoje vykstančias popamokines veiklas: dainavo gimnazijos chore, lankė teatro, chemijos, ,,Art klubo” bei matematikos būrelius, buvo aktyvi mokinių savivaldos narė, prisidėjo prie daugelio gimnazijos veiklų: Mokytojų dienos organizavimo, mokyklos gimtadienio koncerto, pirmokų krikštynų ir begalės kitų renginių. Gimnazistės iniciatyva mokinių savivaldos nariai dalyvavo nuotoliniame protmūšyje, skirtame Kovo 11-ajai paminėti, o šių metų sausį ji dalyvavo Erasmus+ projekte „Europe for solidarity in Ukraine“ Vengrijoje ir atstovavo mūsų gimnazijai. Taip pat ji ketverius metus savanoriavo Lietuvos moksleivių sąjungos Ukmergės padalinyje bei du metus buvo šio padalinio pirmininkė, kuri kartu su savo komanda atstovavo Ukmergės rajono moksleivių interesams. Gerda buvo ir nepaprastai stropi mokinė, siekianti kuo aukštesnių rezultatų. Visus ketverius metus ji mokėsi ir gimnaziją baigė aukščiausiais įvertinimais, dalyvavo rajoninėse bei respublikinėse olimpiadose bei konkursuose, tokiuose kaip nacionalinis Česlovo Kudabos geografijos konkursas ar 5-12 klasių moksleivių nacionalinis televizijos projektas ,,Lietuvos tūkstantmečio vaikai”. Tai įvairiapusis žmogus, pasiekęs puikių rezultatų ir formaliajame, ir neformaliajame ugdyme. 

Save Gerda apibūdina kaip atsakingą, darbščią, pareigingą ir stropią asmenybę. Baigdama mokyklą mergina teigia, jog gimnazijoje gavo daug gyvenimo pamokų, išmoko komunikacijos ir lyderystės įgūdžių. ,,Kartu su gimnazijoje sutiktais žmonėmis aš patyriau daugybę nuotykių, kurie padėjo man išlipti iš komforto zonos, ramiai priimti kitų nuomonę, nebijoti išsakyti savąją bei tapti drąsesne mergina. Dėkoju gimnazijai už čia sutiktus žmones bei įgytas patirtis, kurios leido man labiau pažinti pačią save”, - sako Gerda, jau atsisveikindama su Antano Smetonos gimnazija. ,,Metų gimnazistė 2023” ateinančioms kartoms bei bendramoksliams linki nebijoti priimti sprendimų patiems, rizikuoti ir suklysti, nes, pasak jos, būtent naujos patirtys, kurios priverčia išlipti iš komforto zonos, ar klaidos, kurias padarome priėmę skubotą sprendimą, padeda mums tobulėti.

„Metų gimnazisto“ nominacija buvo įsteigta 2018 metais, pasitinkant gimnazijos 100-metį. Pirmuoju nominantu tapo Titas Kumetaitis, 2019 metais – Kornelija Valuckaitė, 2020 metais– Paulina Kardokaitė, 2021 – Kamilė Samusiovaitė, 2022 - Liutauras Usonis.

Gerdai, kaip ir kitiems gimnazijos absolventams, bus įteiktas prezidento Antano Smetonos proginis medalis ir piniginė premija. Sveikiname Gerdą tapus „Metų gimnaziste 2023“ ir linkime sėkmės gyvenimo kelyje.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos