Metų gimnazistas 2022

  • Paskelbė : Adolfas Girdžiūna
  • Paskelbta: 2022-07-12
  • Kategorija: Didžiuojamės

„Metų gimnazistas 2022“ – Liutauras Usonis

Ukmergės Antano Smetonos gimnazijos bendruomenės iniciatyva jau 5 metus renkamas Metų gimnazistas. Kaip ir kasmet, komisija, kurią sudaro mokinių, mokytojų ir tėvų atstovai, išanalizavusi pateiktas kandidatų anketas išrinko nugalėtoją. Taigi, skelbiame džiugią žinią, kad 

2022 METŲ GIMNAZISTU išrinktas abiturientas LIUTAURAS USONIS. 

Liutauras, į mūsų gimnaziją įsiliejęs iš Dukstynos pagrindinės mokyklos, gerai pažįstamas visai gimnazijos bendruomenei. Visus ketverius metus puikiai mokėsi, gimnaziją baigė vien dešimtukais. Tikslingai dalyvaudamas rajono chemijos ir biologijos olimpiadose pelnė pirmąsias vietas.

Liutauras itin aktyviai dalyvavo gimnazijos saviveiklos kolektyvuose: dainavo gimnazijos vokaliniame ansamblyje ir chore, muzikavo estradiniame ansamblyje „Veranda“, mušė būgnus „Afrikos ritmų“ būrelyje, šoko folklorinius šokius. Kadangi   gimnazistas groja  ne vienu muzikos instrumentu - saksofonu, gitara, pianinu, tai  nei vienas gimnazijos renginys neapsėjo be šio abituriento. Taigi, šis jaunas žmogus yra ne tik talentingas, bet ir labai aktyvus gimnazijos narys.

Reikia pasakyti, kad Liutauras rado laiko ir sportui – žaidė tinklinį.

Save Liutauras apibūdina kaip organizuotą, atsakingą, disciplinuotą, gebantį burti kitus. Jis sako, kad šias savybes ugdė visus ketverius metus mokydamasis gimnazijoje. Baigdamas mokyklą Liutauras išeina labiau pasitikėdamas savimi, drąsesnis, gebantis išreikšti savo ir priimti kito nuomonę. Gimnazijoje sutikti bendraminčiai bei „kitaminčiai“ išmokė kritiškai mąstyti, skirtingai vertinti tam tikrus dalykus ar situacijas, praplėtė pasaulėvaizdį.

Paklaustas už ką šiandien jaučia dėkingumą, Liutauras sako, kad dėkingas už visus patirtus išbandymus. „Visada mėgau iššūkius, jie neleidžia stovėti vietoje, dėl to galėjau tobulėti ne tik kaip mokinys, bet kaip ir žmogus. Esu dėkingas gimnazijai, kad neaugino „šiltnamio“ sąlygomis, ir visiems mokytojams, draugams, artimiesiems, kurie visada palaikydavo, skatindavo veikti ir siekti savo užsibrėžtų tikslų.“  „ Metų gimnazistas 2022“  linki visiems bendramoksliams naudotis visomis galimybėmis, kurios yra suteikiamos, nekreipti dėmesio į tai, ką pamanys kiti. Net jei bus nusivylimų, momentų, kai atrodys, kad nepavyks,  svarbiausia – bandyti. „Tik taip atsiranda žinios, patirtys, leidžiančios siekti savo svajonių, troškimų ateityje“, - daro išvadą Liutauras.

„Metų gimnazisto“ nominacija buvo įsteigta 2018 metais, pasitinkant gimnazijos 100-metį. Pirmuoju nominantu tapo Titas Kumetaitis, 2019 metais – Kornelija Valuckaitė, 2020 metais– Paulina Kardokaitė, 2021 – Kamilė Samusiovaitė.  Liutaurui, kaip ir kitiems gimnazijos absolventams,  bus įteiktas prezidento Antano Smetonos proginis medalis ir piniginė premija. Sveikiname Liutaurą tapus „Metų gimnazistu 2022“ ir linkime sėkmės kuriant savo ateitį.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos