Metų gimnazistė – Kamilė Samusiovaitė

  • Paskelbė : Adolfas Girdžiūna
  • Paskelbta: 2021-07-02
  • Kategorija: Didžiuojamės

Ketveri metai Antano Smetonos gimnazijoje  – ir džiugūs, ir kupini įvairiausių potyrių, kasdienės rutinos ir netikėtų atradimų  laikas. Tačiau visi gimnazistai, o ypač ketvirtokai,  sutiktų, kad tai labai greitai prabėgęs laikas. Rodos, čia tik pirmą kartą įžengei į gimnazijos rūmus – o štai jau ir brandos egzaminų sesija beveik baigta. Tad beliko keletas malonių gimnazijos pabaigtuvių  akimirkų. Viena jų  –  tradiciniai  „Metų gimnazisto“ rinkimai, kuriuose gali dalyvauti patys aktyviausi, puikiai besimokantys ketvirtokai. Šįmet  „Metų gimnaziste“ tapo Kamilė Samusiovaitė. Tik atėjusi iš Dukstynos pagrindinės mokyklos Kamilė įsiliejo į  pačių iniciatyviausių, kūrybingiausių gimnazistų būrį. Be to, buvo ir nepaprastai stropi mokinė, kryptingai siekianti kuo aukštesnių mokymosi rezultatų. Gimnaziją ji baigė vien dešimtukais. Tai įvairiapusė asmenybė, pasiekusi puikių rezultatų ir formaliajame, ir neformaliajame ugdyme.

Pakalbinta Kamilė teigė, jog gerai mokytis ir dalyvauti popamokinėse veiklose nėra sunku tada, kai per pamokas atidžiai klausai mokytojų aiškinimo, nesiblaškai ir nuosekliai dirbi. Tuomet lieka laiko viskam, todėl ją nuolat matydavome  vedančią renginius, dainuojančią ansamblyje, chore, prigludusią prie garso pulto spektaklio metu, įkūrusią ir vadovaujančią mokinių bendrovei MMB  „Šėrink “, dalyvaujančią respublikinėje VGTU ,, Ateities inžinerijos“  programoje, rašančią rašinius, esė, kino kritikos darbus įvairiems konkursams, organizuojančią Mokytojų dieną, Šimtadienio, Paskutinio skambučio, rugsėjo pirmosios  šventes, inicijuojančią įvairias mokinių savivaldos veiklas. Visi žinojome, kad tai atsakingas ir  pareigingas žmogus. Kamilė sako, kad  besimokydama gimnazijoje gavo daug gyvenimo pamokų: išmoko planuoti savo laiką, nenusiminti, jei nepavyksta, nenuleisti rankų, todėl išbandė įvairių veiklų, įgavo drąsos ir pasitikėjimo savimi. Sunkiausia, jos nuomone, išlikti savimi, kai esi matomas, o matomas esi, jei dalyvauji, organizuoji, veiki... Tačiau kai pasieki tikslą (pavyzdžiui, tarptautinėje  DoFė lyderystės programoje iškovotas sidabro ženklelis, apdovanojimai lietuvių k., užsienio kalbų, matematikos, biologijos, informacinių technologijų, istorijos, geografijos, fizikos, chemijos konkursuose ir olimpiadose), suteikia džiaugsmo ir motyvacijos. „Čia, gimnazijoje, užaugau kaip žmogus ir dėkoju už įgytas patirtis“, –  sako Kamilė, jau atsisveikindama su Antano Smetonos gimnazija. Ateinančioms gimnazistų kartoms   ji linki nepasiduoti apatijai, tinginystei, būti žingeidiems, išbandyti save įvairiausiose užklasinėse gimnazijos veiklose, nes tik išbandymai ir sunkumai užgrūdina žmogų, leidžia tobulėti.

  Kamilei  bus įteiktas prezidento Antano Smetonos proginis medalis ir piniginė premija. Sveikiname Kamilę tapus „Metų gimnaziste 2021“ ir linkime sėkmės kuriant savo gyvenimą.

P. S. Prisegame Kamilės veiklos anketą.

 
Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos