Išvyka į Lenkiją

Lapkričio pradžioje IVb ir IVd klasių mokiniai kartu su auklėtojomis Edita Pečiuliene ir Svetlana Rubliauskiene vyko į Lenkiją. Mokiniai kelionę išsirinko patys - norėjo susipažinti su kaimyniniu kraštu.

Pirma stotelė Lenkijos sostinė - Varšuva, ten susipažino su senamiesčiu, pasivaikščiojo po Lazenkų parką, pamatė Varšuvos simbolį – Undinėlės fontaną. Taip pat aplankė gotikinę Šv. Jono katedrą ir pabuvojo Karalių rūmuose.

Kitą dieną vyko pamatyti vieną gražiausių Lenkijos miestų -  Torūnę, kurios senamiestis įtrauktas į UNESCO saugomų paminklų sąrašą. Torūnė garsėja kaip astronomo M. Koperniko gimtasis miestas, todėl aplankė jo paminklą. Be to, tai – meduolių miestas. Pirmieji meduoliai buvo iškepti 1380 metais. Torūnės meduolių receptai griežtai saugomi, yra sakoma, kad iš šito miesto grįžti be meduolių  - nevalia.

Trečią dieną aplankė Šv. Lipkos religinį ansamblį, kurį sudaro barokinis vienuolynas bei bažnyčia, kurioje yra „šokantys“ vargonai - jais grojant, visos ant vargonų esančios figūrėlės, juda. Pabuvojo ir II pasaulinio karo metais įrengtoje A. Hitlerio karinėje  būstinėje „Vilko guolis“. Tai slėptuvė, kurioje jis praleido 900 dienų. 1944 m. čia buvo įvykdytas nesėkmingas pasikėsinimas į Hitlerio gyvybę. 

Pandeminis laikotarpis buvo apribojęs galimybes keliauti, todėl ši išvyka su klase buvo ypatinga, išsiilgta. Keliautojai grįžo puikios nuotaikos, pilni gerų emocijų ir įspūdžių.

 

Autorius:
Svetlana Rubliauskienė

Nuotraukos:
Svetlana Rubliauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos